Taller lliure

Un taller en que proposem una metodologia educativa en la qual l’art és el mitjà per a una educació en què els infants són els protagonistes reals.

La finalitat principal és que xiquets i xiquetes gaudisquen de la pràctica artística i que esta s’incorpore a les seues vides com una eina potent de desenvolupament crític, creatiu i conscient.

Edats:
de 6 a 12 anys (esta franja d’edats és orientativa)

Dies i horaris:
De dilluns a dijous 
Entre les 16:30 i les 19:30h.
Tan els dies com l’hora d’entrada i eixida de cada infant es decidix en cada cas. 

Principis:
• Un espai on els infants descobreixen i creixen amb seguretat i respecte, on se senten còmodes per triar fer allò que els abelleix fer en un ambient de confiança.
• La cooperació educativa entre els mateixos infants i els adults que els acompanyen.
• El gaudi en la pràctica, facilitant processos i resultats satisfactoris que donen sentit a la superació de dificultats.
• Reflexió, coneixement i anàlisi crític del mateix treball i del context.

Metodologia:
• Treball personalitzat a partir de l’acompanyament de les talleristes facilitadores i l’intercanvi amb les companyes i els companys. Cada sessió s’inicia amb una conversa entre l’infant i la tallerista per planificar el treball i s’atura uns minuts cada dia per compartir els processos, valorar i fer propostes en assemblea.
• Accés lliure a eines, materials i publicacions d’art que es troben en el taller que seran gestionats i cuidats per totes les persones que els utilitzen.
• Activitats puntuals d’enriquiment i contextualització dels processos iniciats pels infants (experiències, eixides, projeccions, exposicions, etc.)

Continuitat:
La participació en este taller és continua, així que cada infant tria fins quan vol participar-hi. Si en algun moment decideix participar de forma temporal en un taller més específic ho pot fer sense perjudici de perdre la plaça en este.

INSCRIPCIONS I INFORMACIÓ (podeu demanar-nos una reunió per conèixer millor el taller):
hola@catxirulolab.org o al 665 839 155
La participació en el taller es personalitza a partir de les necessitats de cada cas i sempre que hi haja places disponibles. La incorporació es pot realitzar en qualsevol data i època del curs escolar.
Per a altres edats feu-nos arribar una proposta i en valorarem les possibilitats.